Ilmastopalapeli

Ilmastopalapeli on suunnittelu- ja opetuspeli, joka havainnollistaa elämäntapojen hiilijalanjäljen vähennystavoitteita ja opastaa tekemään vähähiilisen elämäntavan suunnitelmaa vuoteen 2030. Pelissä valitaan hiilijalanjälkeä pienentäviä tekoja, suunnitellaan näiden toteutusta ja pohditaan myös yhteiskunnan muutosta.

Ilmastopalapeliä käytetään opetusvälineenä ja työkaluna esimerkiksi kouluissa, tapahtumissa ja kestävien elämäntapojen kiihdyttämöissä. Peli on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi sekä tilattavissa myös fasilitoituna työpajana.

D-mat_kuvittavat_ikonit_080822_kasvi2_palapeli
1o5asteenpalapeli_16102020-1

Kenelle ilmastopalapeli sopii?

Ilmastopalapeli on suunnattu kaikille kestävistä elämäntavoista kiinnostuneille. Peliä voi käyttää vähähiilisen elämäntapamuutoksen suunnitteluun ja ilmastoaiheiden opetukseen. Erityisesti ryhmissä pelattuna Ilmastopalapeli soveltuu myös keskustelun avaajaksi.

Monipuolinen suunnittelu- ja opetuspeli sopii yli 13-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Peliä voi käyttää yksin, ryhmissä tai esimerkiksi oman kotitalouden tai työporukan voimin. Perheen pienimmät voivat osallistua suunnitelman tekoon esimerkiksi yhdessä vanhempiensa kanssa.

Peli soveltuu koulukäyttöön, yläkouluista yliopistoihin. Esimerkiksi Lahdessa se on käytössä kaikissa yläkouluissa kahdeksasluokkalaisilla, ja Aalto-yliopistossa kestävän muotoilun maisterikurssilla vuosittain toistuvana fasilitoituna työpajana asiantuntijaluentoineen.

 

Pelipaketti sisältää

 

  • 1 kaksipuolinen pelilauta
  • 2 Minun hiilijalanjälkeni -merkkiä
  • 137 Vähähiilistä tekoa
  • 26 tyhjää palaa
  • 1 Tavoite 2050 -merkki
  • 3 Toimintakorttia
  • 4 Toivekorttia
  • Peliohje
  • Fasilitaattorin PDF opas

 

Hinta (sis. alv ja postikulut Suomen toimituksissa): 119 €/kpl

Mikäli haluat tilata suuren määrän Ilmastopalapelejä, pyydä meiltä tarjous tilauslomakkeella!

Maksutavat: Lasku. Kun kerrot tilauslomakkeessa tilauksen koon, saat paluuviestinä laskun ja maksuohjeet.

Toimitus: Pelit toimitetaan postipakettina.

ilmastopalapeli

Näin ilmastopalapeli toimii

1. Hiilijalanjälki
Peli aloitetaan merkitsemällä hiilijalanjälki pelilaudalle. Lähtötaso voi olla esimerkiksi oma tai kotitalouden hiilijalanjälki.

2. Vähähiiliset teot
Seuraavaksi pelissä käydään läpi ja valitaan itselle parhaiten sopivia vähähiilisiä tekoja siten, että oman ja tavoite hiilijalanjäljen välinen alue täyttyy teoista.

3. Suunnitelma
Kun teot on valittu, laaditaan valittujen tekojen pohjalta kestävien elämäntapojen suunnitelma vuoteen 2030 saakka.

4. Minun kokeiluni
Tässä vaiheessa syvennytään pohtimaan tarkemmin tekoja, joita voisi ryhtyä kokeilemaan heti. Mitä tekojen kokeilu tai toteutus vaatii?

5. Toiveet
Seuraavaksi pohditaan toivekorttien kysymysten avulla kuka ja miten vähähiilisiin tekoihin ryhtymistä voi helpottaa ja nopeuttaa.

6. Kokeilu
Ja ei kun hiilijalanjälkeä pudottamaan! Valittuja tekoja voi lähteä kokeilemaan esimerkiksi viikon, kuukauden tai vaikka vuoden ajan – aina vuoteen 2030 saakka.

Tilauslomake

Tällä lomakkeella voit tilata Ilmastopalapelin, lähettää tarjouspyynnön työpajasta tai kiihdyttämöstä, tai ottaa yhteyttä kysyäksesi lisätietoa.

Kun teet tilausta, kirjoitathan viestikenttään tilauksen määrän ja laskutusosoitteen. Pelit toimitetaan postipakettina lähimpään pakettiautomaattiin tai vastaavaan toimituspisteeseen. Mikäli toimitusosoite on eri kuin laskutusosoite, kirjoitathan toimitusosoitteen jälkimmäiseen viestikenttään.

Jos kiinnostuit työpajoista tai kiihdyttämöistä, kerro lisää toiveistasi viestikentässä. Laadimme tarjouksen mm. osallistujamäärän ja kohderyhmän mukaan.

Mikäli haluat tilauksen tai tarjouspyynnön sijaan lähettää meille kyselyn, rastitathan vaihtoehdon "Haluan kysyä lisätietoja". Tällöin voit kirjoittaa kyselysi viestikenttään.

Palaamme asiaan mahdollisimman pian.