Ilmastopalapeli-työpaja

Ilmastopalapeli-työpajassa syvennetään osallistujien ymmärrystä kestävistä elämäntavoista ja annetaan heille konkreettisia ideoita hiilijalanjäljen pienentämiseen. Työpaja sopii esimerkiksi kursseille ja leireille, sekä erityisen hyvin erilaisiin tapahtumiin.

Ilmastopalapeli-työpajat ovat myös osa Kestävien elämäntapojen kiihdyttämöjä kunnissa ja niitä järjestetään osana hankkeita. Ne toimivat myös hyvin yhdessä jalanjälkilaskennan kanssa. Työpaja on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Lisäksi tarjoamme myös keynote-puheenvuoroja ajankohtaisista kestävän kehityksen aiheista, joko yhdessä Ilmastopalapeli-työpajan kanssa tai erikseen omana kokonaisuutenaan.

D-mat_kuvittavat_ikonit_080822_kasvi2_palapeli - suunnitelma

Työpaja tapahtumissa

Ilmastopalapeli-työpajoja on pidetty useissa tapahtumissa, kuten osana vuoden 2021 Nordic COP26 Hub -tapahtumaa sekä avoimena esimerkiksi Tieteiden yössä ja Helsinki Design Weekillä, että rajatummalle kohderyhmälle esimerkiksi partiolaisten Johtajatulilla.

Ilmastopalapeli sopii ohjelmaksi, joka herättää keskustelua kestävistä elämäntavoista ja tulevaisuudesta. Osallistujien on mahdollista saada mukaansa itselleen tekemänsä kestävien elämäntapojen tehtävälista ohjaamaan konkreettisten muutosten toteuttamista.

Työpaja sisältää

  • Hiilijalanjälkilaskenta nettilaskurilla
  • Michael Lettenmeierin asiantuntijaluento ilmastonmuutoksesta ja kestävistä elämäntavoista
  • Ilmastopalapelin pelaaminen asiantuntijoiden fasilitoimana

 

  • Suositeltu osallistujamäärä: 1–25 kotitaloutta tai 20–100 henkilöä.
  • Suositeltu kesto: noin 3 tuntia
  • Työpajapaketin laajuus ja sisältö voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan. Peliosuus on saatavilla suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi, asiantuntijaluento suomeksi, englanniksi ja saksaksi.

Keynote-puheet

Tarjoamme myös puheenvuoroja ajankohtaisista kestävän kehityksen aiheista. D-matin toimitusjohtaja Michael Lettenmeier on Suomen johtavia resurssiviisauden asiantuntijoita. Keynote-puheet keskittyvät esimerkiksi kiertotalouden, ilmastonmuutoksen ja kestävän tuotannon ja kulutuksen kysymyksiin, ja ne räätälöidään aina tarpeesi mukaan.

Michael on tutkinut muun muassa kestävien elämäntapojen ohjauskeinoja ja skenaarioita materiaali- ja hiilijalanjälkien pienentämiseksi. Hän on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopistosta aiheenaan materiaalijalanjäljen kestävä taso. Lisäksi hän on tehnyt ja ohjannut kestävän kehityksen arviointeja ja jalanjälkilaskelmia lukuisille yrityksille.

Keynote-puhe voidaan toteuttaa yhdessä Ilmastopalapeli-työpajan kanssa tai erikseen omana kokonaisuutenaan. Puhe on tyypillisesti kestoltaan 30-60 minuuttia. Esiintymiset pohjautuvat aina uusimpaan tieteelliseen tutkimukseen.