D-mat valmentaa kestävään tulevaisuuteen

D-mat on kestävän tulevaisuuden asiantuntijayritys. Tavoitteenamme on edistää vähähiilistä ja resurssiviisasta, yhden planeetan kokoista elämää. Tarjoamamme palvelut soveltuvat yrityksille, viranomaisille, tutkimuslaitoksille ja muille yhteiskunnan toimijoille. Olemme erikoistuneet hiili- ja materiaalijalanjälkilaskentaan sekä kestävien elämäntapojen tutkimiseen ja mahdollistamiseen.

Ilmastopalapeli

Ilmastopalapeli havainnollistaa miten ja kuinka paljon elämäntapojemme tulisi muuttua, jotta eläisimme ilmaston kannalta kestävästi. Pelin avulla pääsee tutustumaan oman hiilijalanjäljen merkitykseen sekä yli sataan kestävään tekoon, jolla jalanjälkeä voi pienentää. Ilmastopalapeli herättelee myös pohtimaan kuka ja miten voi helpottaa ja nopeuttaa vähähiilisten tekojen toteuttamista. Monipuolinen suunnittelu- ja opetuspeli sopii sekä nuorille että aikuisille ja sitä voi käyttää yksin tai ryhmissä.

Voit hankkia pelin itsellesi tai organisaatiosi käyttöön. Voit tilata meiltä myös fasilitoidun 1,5 asteen elämäntavat -työpajan tai kokeilukuukauden sisältävän Kestävien elämäntapojen kiihdyttämön.

Koulutus

Tarjoamme koulutuksia, puheenvuoroja ja työpajoja ajankohtaisista kestävän kehityksen aiheista. Koulutuksemme keskittyvät esimerkiksi kiertotalouden, ilmastonmuutoksen tai kestävämmän tuotannon ja kulutuksen kysymyksiin. Järjestämme myös opintomatkoja Keski-Eurooppaan.

Koulutukset, puheenvuorot ja työpajat räätälöidään tarpeesi mukaiseksi. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

koulutus
konsultointi

Konsultointi

Konsultoimme julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioita kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Konsultointipalvelumme pohjautuvat hiili- ja materiaalilaskelmiin, joista kehitetään käytännön ja strategisen tason ratkaisuja esimerkiksi kiertotalouden ja ilmastonmuutoksen haasteisiin.

Tutkimukset ja julkaisut

Teemme ajankohtaisia tutkimus- ja kehitysprojekteja raporttien, selvitysten ja julkaisujen muodossa. Olemme olleet mukana lukuisissa tutkimushankkeissa sekä toteuttajina että koordinoijina. D-mat on erikoistunut kestävien elämäntapojen, resurssien käytön, kiertotalouden, ja hiili- ja materiaalijalanjälkien tutkimiseen.

tutkimukset
kehityshankkeet

Kehityshankkeet

Olemme mukana kansainvälisissä kehityshankkeissa, jotka pyrkivät tukemaan muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. Hankkeissa keskeistä on yhteistyö, kansainvälisyys sekä tieteellinen tutkimuspohja.