Klimatpusslet

Med Klimatpusslet planerar du en hållbar livsstil. Spelet illustrerar storleken på den förändring som krävs och den verkliga betydelsen av olika vardagliga handlingar. Förutom att gestalta de egna målen, uppmuntrar Klimatpusslet till att fundera över hur samhället bör förändras för att göra det lättare och snabbare att genomföra hållbara livsstilar.

Klimatpusslet lämpar sig perfekt för individer och hushåll, men också för skolor och läroanstalter. Det kan användas mångsidigt som ett undervisningsspel om klimatkrisen och hållbara levnadsvanor, samt som ett medel för att väcka diskussion. Innehållet och målen i Klimatpusslet baserar sig på vetenskaplig forskning.

D-mat_kuvittavat_ikonit_080822_kasvi2_palapeli
1o5asteenpalapeli_16102020-1

För vem passar Klimatpusslet?

Klimatpusslet riktar sig till alla som är intresserade av hållbara levnadsvanor. Spelet går att använda för att planera klimatsmarta livsstilsförändringar och för undervisning i klimatfrågor. Då Klimatpusslet spelas i grupp lämpar det sig även utmärkt som en diskussionsöppnare.

Det mångsidiga spelet går att använda för planering eller som ett pedagogiskt spel och lämpar sig för ungdomar från 13-års ålder uppåt samt för vuxna. Spelet kan användas ensam, i grupper eller till exempel tillsammans med det egna hushållet eller arbetsgruppen. De yngsta i familjen kan delta i planeringen tillsammans med sina föräldrar.

Du kommer igång med spelandet med hjälp av instruktionerna som hör till spelet.

Klimatpusslet innehåller

  • 1 tvåsidigt spelbräde
  • 2 Mitt koldioxidavtryck-märken
  • 137 klimatsmarta handlingar
  • 26 tomma bitar
  • 1 Mål 2050-märke
  • 3 Aktivitetskort
  • 4 Önskekort
  • Guide för den som ordnar och leder en workshop (pdf)

 

Pris (innehåller leverans inom Finland): 119 €/st.

Ifall du vill beställa en stor mängd Klimatpusslen, be oss om ett erbjudande!

Betalningssätt: Faktura. Då du i beställningsblanketten meddelar storleken på din beställning, får du ett svarsmeddelande med faktura och betalningsinstruktioner.

Leverans: Vi skickar spelen som paket via Posten.

 

 

klimatpusslet

Så här fungerar Klimatpusslet

1. Koldioxidavtryck
Spelet påbörjas med att koldioxidavtrycket markeras på spelbrädet. Utgångsnivån kan till exempel vara ditt eget eller det egna hushållets koldioxidavtryck.

2. Klimatsmarta handlingar
I det följande steget av spelet går man igenom och väljer handlingar som minskar koldioxidavtrycket. Klimatpusslet innehåller cirka 100 handlingar.

3. Plan för hållbara levnadsvanor
Då handlingarna är valda, skapas en plan för hållbara levnadsvanor fram till år 2030 på basen av de handlingar du valt.

4. Mitt experiment
I det här skedet funderar du och gruppen närmare på de handlingar som genast kan påbörjas. Vad krävs för att testa eller förverkliga handlingen?

5. Önskemål
Då de egna möjligheterna och målsättningarna har blivit kartlagda, hjälper Önskekortens frågor att fundera kring vem som kan underlätta och försnabba övergången till klimatsmarta handlingar och hur.

6. Testperiod
Dags att minska koldioxidavtrycket! De handlingar du valt kan du nu pröva till exempel under en veckas, en månads eller varför inte under ett års tid – ända fram till år 2030.

Kontakta oss!

Med det här formuläret kan du fråga mer om Klimatpusslet eller beställa spelet.

Vi återkommer till dig via e-post så snart som möjligt!