Meistä

D-mat on kestävän tulevaisuuden asiantuntijayritys, jossa työskentelee eri alojen osaajia. Tavoitteenamme on edistää vähähiilistä ja resurssiviisasta, yhden planeetan kokoista elämää. Olemme erikoistuneet hiili- ja materiaalijalanjälkilaskentaan sekä kestävien elämäntapojen tutkimiseen ja mahdollistamiseen. Tarjoamamme palvelut soveltuvat yrityksille, viranomaisille, tutkimuslaitoksille ja muille yhteiskunnan toimijoille.

D-mat_kuvittavat_ikonit_080822_kasvi2_asiantuntija
Michael1
Copy of ikonit-8

michael@d-mat.fi

+358 40 541 2876 (FI)
+49 15 15040 2619 (DE)

TOIMITUSJOHTAJA, PERUSTAJA

Michael Lettenmeier

Tutkimus, konsultointi, puheenvuorot

Michael (taiteiden tohtori; MMM, ympäristönsuojelutiede) on D-mat oy:n toimitusjohtaja ja Suomen johtavia resurssiviisauden asiantuntijoita. Hän on työskennellyt konsulttina, kouluttajana ja tutkijana Saksassa ja Suomessa. Hän on erikoistunut muun muassa seuraaviin aihepiireihin: kestävä kulutus ja tuotanto, hiili- ja materiaalijalanjälkien mittaaminen ja seuranta, ekotehokkuus, ekologinen selkäreppu ja MIPS, sekä kestävä kehitys yrityksissä, kotitalouksissa, yhdyskunnissa ja liikenteessä. Michael on tehnyt ja ohjannut kestävän kehityksen arviointeja ja jalanjälkilaskelmia lukuisille yrityksille, ohjannut kymmeniä opinnäytetöitä sekä tuottanut ja toimittanut useita julkaisuja kestävästä kehityksestä ja ekotehokkuudesta.

ABOUT_Viivi_Toivio
Copy of ikonit-6

viivi@d-mat.fi

JOHTAVA JALANJÄLKIANALYYTIKKO

Viivi Toivio

Materiaali- ja hiilijalanjäljet, konsultointi

Viivi keskittyy kehittämään menetelmiä ja työkaluja kotitalouksien elämäntavan sekä yksittäisten tuotteiden ja palvelujen materiaali- ja hiilijalanjälkien laskemiseksi. Lisäksi hän konsultoi ja kouluttaa yksittäisiä kotitalouksia, viranomaisia sekä yrityksiä siirtymään kohti yhden planeetan ajatusmallia. Viivi on laatinut useita elämäntapojen hiilijalanjälkitestejä ja osallistunut Ilmastopalapelin kehittämiseen. Hänellä on ympäristöekologian maisterintutkinto ja hän työskentelee D-matin konsulttina myös Hot or Cool -instituutissa.

Viivi on tällä hetkellä äitiyslomalla, jonka aikana hänen osaamisalueitaan koskevat yhteydenotot voi suunnata Jari Kolehmaiselle.

naama_transparent
Copy of ikonit-6

jari@d-mat.fi

JOHTAVA DATA-ANALYYTIKKO

Jari Kolehmainen

Hiilijalanjälkilaskenta, tutkimus

Jarin työtehtäviin kuuluu hiilijalanjälkilaskenta, tietomallien ja työkalujen kehittäminen sekä tiedon analysointi. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri ja datanomi, jonka poikkitieteellisiin opintoihin on sisältynyt niin ympäristöpolitiikkaa, ilmakehän fysiikkaa kuin ohjelmointiakin. Aiemmin Jari on työskennellyt muun muassa Suomen ympäristökeskuksessa (SYKE) ja Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa, jossa hän oli toteuttamassa energiankulutuksen vähentämiseen tähtääviä kotitalousinterventioita.

D-mat_kuvittavat_ikonit_080822_kasvi2_asiantuntija
Copy of ikonit-6

antti@d-mat.fi

OPERATIIVINEN JOHTAJA

Antti Karjalainen

Projektinhallinta, konsultointi

Antti aloitti D-matilla hiili- ja materiaalijalanjälkilaskennan parissa, ja on pikkuhiljaa saanut hoitaakseen enemmän vastuuta. Hänellä on vankka tieteellinen tausta ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi teknillisestä fysiikasta. Aalto-yliopistossa hän tutki seuraavan sukupolven tehoelektroniikkamateriaalia, joka aikanaan toivottavasti auttaa yhteiskunnan sähköistämisessä ja ilmastonmuutoksen hillinnässä. Nyt hän haluaa soveltaa ongelmanratkaisukykyään ilmastonmuutoksen parissa.

D-mat_kuvittavat_ikonit_080822_kasvi2_asiantuntija
Copy of ikonit-6

oona@d-mat.fi

HR-KOORDINAATTORI

Oona Korpi

Henkilöstöhallinto, Ilmastopalapeli

Oonan työtehtäviin lukeutuu erityisesti päivittäisten henkilöstöasioiden hoitaminen ja työsuhteiden elinkaariin liittyvät tehtävät. Lisäksi hän vastaa muun muassa Ilmastopalapelin asiakassuhteista ja laskutuksesta. Oona viimeistelee tradenomipintoja Haaga-Helia -ammattikorkeakoulussa johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmasta. Opinnoissaan hän on erikoistunut johtamiseen ja henkilöstöhallintoon.

Annastina1
Copy of ikonit-6

annastina@d-mat.fi

KONSULTTI

Annastina Saari

Konsultointi, tutkimus, viestintä

Annastina keskittyy työtehtävissään konsultointiin, viestintään sekä verkkosivujen kehitykseen. Annastina on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri Aalto-yliopistosta sekä suorittaa parhaillaan toista maisterin tutkintoaan Helsingin yliopistossa metsätieteiden laitoksella. Opinnoissaan hän on keskittynyt tieto- ja palvelujohtamiseen, UX-suunnitteluun sekä kansainväliseen talouteen. Maisterintutkielmassaan hän analysoi SUSLA-hiilijalanjälkilaskurin käyttäjäkokemusta ja sen vaikutusta käytökseen.

DSC02971
Copy of ikonit-6

ursula@d-mat.fi

DATA-ANALYYTIKKO

Ursula Rinta-Jouppi

Hiilijalanjälkilaskenta, tutkimus, konsultointi

Ursulan työnkuvaan kuuluu muun muassa hiilijalanjälkilaskenta, laskureiden teko ja tiedon analysointi erityisesti Jarin aisaparina. Hän on mukana avustamassa työpajojen ja kiihdyttämöiden järjestämisessä. Aiemmin hän on työskennellyt esimerkiksi My Carbon Action-projektin parissa sekä kääntänyt Ilmastopalapelin ruotsin kielelle. Ursula opiskelee ympäristö- ja elintarviketaloutta Helsingin yliopistossa, perehtyen lisäksi sivuaineenaan matemaattisiin ja laskennallisiin menetelmiin. D-matin työtehtäviensä ohella Ursula työskentelee myös opettajana.

 

Lisäksi D-mat työllistää tilauksesta ja tarpeesta riippuen eri alojen asiantuntijoita, konsultteja, kouluttajia ja harjoittelijoita.